ferryengeland.reismee.nl

7 attracties in Londen die je moet hebben gezien

Londen is een historische stad en beroemd vanwege zijn kunst, architectuur en cultuur. Er zijn verschillende plekken die je heel wat zullen doen als je ze in Londen bezoekt. De stad is niet duur, maar biedt alles wat het leven voor iedereen kan bieden. Wellicht is er geen andere stad die zo’n groot aantal attracties binnen haar stadsgrenzen heeft.

Dit korte stukje belicht de topattracties van Londen, zodat toeristen hun reisje goed kunnen plannen/Ferries Engelandzijn heel populair en veel bezoekers verkiezen het om online te boeken en dan van hun tripje naar Londen te genieten.

7 attracties in Londen die je moet hebben gezien
Madame Tussauds

Bij Madame Tussauds kom je oog-in-oog te staan met een paar van de beroemdste gezichten ter wereld. Van Shakespeare tot Britney, je ontmoet invloedrijke personen uit de showbusiness, sport, politiek, en zelfs leden van het Koninklijk Huis. Madame Tussauds is zeven dagen van de week geopend.

London Eye

De London Eye, Ook wel het Millennium Wheel genoemd, is de nieuwste toeristenattractie die elk jaar miljoenen bezoekers trekt. Het is een gigantisch reuzenrad waarin je 30 minuten 135 meter boven de grond vertoeft. Het rad heeft 32 capsules en alle capsules hebben airconditioning en bieden plaats aan 25 passagiers.


Tate Modern


De Tate Modern is nog zo’n Londense attractie. Het museum staat op de oever van de Thames en als je er naar toe wilt, kun je het beste in een Shafetesbury hotel in de buurt verblijven. Het museum verzamelt en exposeert kunst – zowel moderne als hedendaagse – en het gebouw heeft een unieke vorm want oorspronkelijk was het een elektriciteitscentrale. Nu herbergt het werken van beroemde kunstenaars. De toegang is gratis maar wat je binnen ziet, laat je misschien wel een keer terugkomen naar Londen, alleen voor die kunstwerken.


Tower of London


De Tower of London is bekend om zijn collectie kroonjuwelen. Het gebouw is in de 12e eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar om zijn overwinning in Hastings te vieren. Later, in de 13e eeuw, werd het uitgebreid en verstevigd. De Kohinoor diamant, First Star of Africa en de Imperial State Crown liggen veilig opgeslagen in deze toren.


Windsor Castle


Windsor Fortress is een van de oudste en grootste bewoonde kastelen ter wereld en dit al 900 jaar lang. Het is het officiële huis van het hof. Het terrein van het kasteel is ruim 450 are groot.


Hampton Court Palace


Het gebouw uit 1236 werd voor het eerst echt bewoond in 1494. Koning Henry VII en zijn echtgenote logeerden regelmatig bij de bewoner die inmiddels een raadgever van de vorst was geworden. Na zijn dood hebben volgende bewoners renovaties en uitbreidingen laten uitvoeren. Dankzij vele eeuwen van upper class bewoners heeft dit paleis nu fantastische meubelen, gordijnen en kunst.


Covent Garden


In Covent Garden vind je de beste straatartiesten van Londen, van zangers die aria’s ten gehore brengen tot mimespelers die stunts uithalen waar het publiek veel plezier om heeft. In het hart van Covent Garden is de markt met zijn rare ambachtsstalletjes, boetiekjes en restaurants. De centrale piazza barst van de drukke café’s en gonst de hele dag van de bizarre straatartiesten en leuke activiteiten.

Voor meer informatieovertocht engelandbezoek dfdsseaways.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!